Råd for boligkjøpet – del 2

Noen ganger kan det være tungt å stå alene, særlig hvis det dreier seg om å kjøpe en bolig til flere millioner kroner. Da kan du vurdere å kjøpe en leilighet sammen med dama, eller få med deg en venn eller to for å dele opp utgiftene. Dette kan være en god løsning dersom din egen økonomi ikke har den bærekraften som trengs, for å få tilslag på drømmeleiligheten. Selvfølgelig er det også mye som kan gå galt her, så du må tenke nøye gjennom hva du gjør og om den personen du kjøper sammen med er til å stole på i det lange løp. I tillegg bør dere selvfølgelig ha kontraktfestet hva som skjer om det skulle oppstå en konflikt, hvis en part ønsker å selge, eller det blir slutt på forholdet mellom deg og dama.

Det er alltid viktig å se for seg de potensielle problemene som kan resultere av et boligkjøp, og ikke bare den gleden man har av å tenke på hvordan det vil bli å flytte inn i den fete kåken man har anskaffet seg. Et av de aller viktigste aspektene i så måte er at man må være litt nøktern når det gjelder den prisen man er villig til å betale og hvor stort lån man tar opp.home-792496_960_720

Lenge før du begynner å gå på visning og komme med bud er det flere grunnleggende ting som bør være på plass på det finansielle planet. Det gjelder blant annet å undersøke og regne ut hvordan lånebelastningen vil variere dersom rentesatsen endrer seg, spesielt dersom den skulle gå dramatisk opp i forhold til dagens historisk lave nivå. I samråd med banken og dens rådgivere kan du teste økonomien din mot slike potensielle utfordringer, for å sjekke hvor robust din finansielle stilling egentlig er. Banken må uansett kunne gi deg et finansieringsbevis før du kan hive deg inn i budrundene. Husk også at det koster penger å flytte, å møblere en ny bolig, og at det er en betydelig dokumentavgift som kommer til når du kjøper.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *