Råd for boligjkjøpet – del 1

Dersom du er ung og ute etter å kjøpe egen bolig, er det mye du må tenke over: Hvor mye kan du selv spare skattefritt, hvilken hjelp kan du få fra foreldrene dine, og finnes det spesielle lån du kan du ha rett på som ny etablerer?

Et viktig tiltak for deg som er ung og ønsker å kjøpe leilighet, selv om det ennå er langt inne i fremtiden, er å begynne å spare med BSU, Boligsparing for ungdom, så fort som mulig. Du får et hyggelig skattefradrag på 5 000 i året for å sette inn 25 000, helt til du har nådd maks som er 200 000. Det vil si at det tar åtte år å nå maks-beløpet, så her kan det være greit å starte mNew_apartment_blocks_and_marina,_Paddington_Arm,_Grand_Union_Canal_-_geograph.org.uk_-_411065ed konfirmasjonspengene. Det er imidlertid noen begrensninger, du vil være nødt til å bruke disse oppsparte midlene på bolig og du kan bare opprette BSU-konto den ene gangen.

En annen og enda mer avgjørende faktor i mange tilfeller er om du kan få med deg mamma og pappa på laget. Kanskje kan de være med på å ta opp et lån, eller selv gi deg et lån. Noen gir gaver eller bidrar med møbler og annet utstyr, men det viktigste er i mange tilfeller hvis de kan kausjonere for lånet på din nye bolig. Husk at man må følge med skattereglene veldig nøye, siden det er noe som heter forskudd på arv. Tenk også over hvem som vil tjene på en eventuell verdistigning, dersom det er foreldrene dine som blir stående som eiere.

I tillegg til BSU og hjelp fra foreldrene er det også en potensielt god løsning som kalles et startlån. Det er noe som innvilges av Husbanken, men det avhenger blant annet av hvilken kommune du bor i og hvor mye egenkapital du har. Hvis du ikke har så mye som 10 prosent av en passende bolig er

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *