Hvordan møblere en ny bolig – del 3

De lærde strides om hvordan TV-en skal plasseres og markeres i stuen. Historisk sett har det gjerne vært slik at man i arbeiderklassen og den lavere middelklasse har lagt stor vekt på å ha en stor og imponerende TV plassert sentralt i stuen. I høyere samfunnslag har man imidlertid gjerne vært forsiktig og nøye med å plassere TV-en litt mer perifert, og kanskje også ha en mye eldre og dårligere TV, enn det man har råd til, til dels for å vise at man er så kultivert at den vulgære underholdningen TV-en står for, ikke er veldig interessant.

I våre dager med den drastiske endringen i størrelse og pris på TV-er og den raske innføringen av flatskjerm, vil det imidlertid virke nesten latterlig å ha en gammel og dLiao_dynasty_furnitureårlig TV. Spørsmålet er likevel om det kan skje at TV-en blir for stor og dominerende i et rom, som regel da i stua. Dette er selvfølgelig et smaks-spørsmål, men man skal være obs på det at en preferanse for en veldig stor TV, gjerne kommuniserer noe lite flatterende om ens klassebakgrunn.

I disse dager bruker enkelte TV-en mindre enn før, det gjelder særlig de under 50 som gjerne bruker PC, nettbrett, og mobil til å få med seg underholdning og nyheter. De fleste hjem er likevel preget av at det blir så mye TV-titting at det fortsatt er tilrådelig å sentrere stua rundt TV-en. Det kan imidlertid også være lurt å tenke på hvor mye tid det egentlig er bra å tilbringe foran TV-skjermen. Dette spørsmålet er spesielt viktig hvis man har barn, som trenger mye lek, fysisk aktivitet, og bør unngå å tilegne seg dårlige vaner. Også voksne, kanskje særlig eldre mennesker, bør tenke over at det kanskje blir litt for lett å komme inn i en rutine der man tilbringer hele dagen foran skjermen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *