Hvordan møblere en ny bolig – del 1

Når man først har fått tilslag på drømmeboligen, er neste steg å innrede den på en smakfull og komfortabel måte før man flytter inn. Da er det mye man må tenke over på forhånd, som for eksempel hva de ulike rommene skal brukes til og hvor mye man kommer til å oppholde seg i de forskjellige rommene. Det har stor betydning for hva som skal plasseres i de ulike rommene. I tillegg kommer alle de mange spørsmålene som ikke nødvendigvis har noe fasitsvar, som avstanden fra godstolen til TV-en og hvor mange sitteplasser man må har rundt et spisebord i tilfelle det kommer gjester.

For mange vil det enkleste være å få med seg en fagmann på laget i dette arbeidet. En del av det arbeidet som skal gjøres blir bare gjort så mye enklere dersom man engasjerer en interiørarkitekt eller designer som hjelteamwork-606818_960_720per til med å få struktur på det hele. Da kan man både få en god planløsning og en gjennomtenkt og profesjonell plassering av de ulike møblene og elementene. På den annen side kan dette være ganske dyrt, og noen vil også si at det gir boligen et litt mindre personlig preg når den er innredet av en fremmed.

Det fagfolkene påpeker er at mange tenker litt for mye på potensialet i boligen og hvordan den vil ta seg ut når det kommer mange gjester når de innreder. De glemmer at det som regel bare er familien som bruker boligen til hverdags. Først og fremst må innredningen matche dagliglivet og dets gjøremål. Dessuten skal ikke en bolig bare gi muligheter for samvær, den skal også legge til rette for privatliv for familiens enkelte medlemmer. Da er det viktig at man både har møtesteder, og steder der man kan trekke seg tilbake og være alene, forutsatt at boligen er stor nok.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *