How to furnish a new home – part 2

Mange små og store spørsmål melder seg når man skal møblere en ny bolig, særlig dersom man er førstegangskjøper. Ett eksempel på dette er valget av stuebord, som viser seg å være langt mer komplisert enn man hadde trodd. Noen ganger, eller kanskje som regel, er jo ikke bordet like langt på begge sider, og hvis man har to sofaer så får man jo ikke lik dekning på begge. Mange spør seg da om det egentlig har noe å si, og om man heller bør anskaffe et kvadratisk bord eller velge mer enn ett bord på stua.

Svaret på dette er at detfurniture-1041492_960_720 i stor grad avhenger med den eller de sofaene du velger. Velger du for eksempel en av de svære hjørnesofaene som har blitt populære i det siste, vil det være mer passende å matche det med et stort og flott bord. Har man derimot to sofaer i forskjellig størrelse, vil det imidlertid være greit å ha et bord som følger bare den ene sofaen. I noen tilfeller kan man også ha flere bord, men da må man foreta en helhetsvurdering i forhold til om disse bordene skal matche hverandre eller ikke. Dessuten er det viktig, ikke bare å tenke estetikk. Husk at stua skal brukes både til hverdags og til kaffe eller pizza med gjester, så det er viktig også å tenke funksjonelt, og så, finne en løsning som gir deg og dine, optimal trivsel.

Et annet spørsmål som vedrører stuens innredning er bruken av gulvteppe. Skal dette kun være under bordet på stua, eller skal det også sitte fast under sofaen. Hvor stor bør det være, og hva slags mønster bør man gå for? Her sier fagfolkene som regel at teppet svært gjerne kan ligge på gulvet uten noen møbler oppå, eller eventuelt bare med stuebordet. Aller mest stas er det likevel med et stort og elegant persisk teppe som ligger under både sofa og bord, men husk at dette ikke er billig, dersom du vil ha beste kvalitet.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *